Do 23 jan 2020 20:15  
 
 

  Poll
  9,17
 
  Regie
  Olivier Nakache, Éric Toledano
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2019
 
  Duur
  114'
 
  Met
  Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent e.v.a.
 

Natuurlijk beginnen alle besprekingen van Hors normes met de melding van de namen van de makers. Zij waren immers ook verantwoordelijk voor het enorme succes van Intouchables (9,18) en - zij het in wat minder mate - van Samba (7,88).

Al meer dan 20 jaar runt Bruno de opvang van autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Als hun ouders en de zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn vriend Malek zorgt er met zijn organisatie voor, dat jongeren uit moeilijke buurten opgeleid kunnen worden tot de begeleiders van deze kinderen. Daarbij wisselen humoristische en confronterende situaties elkaar af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

De filmrollen zijn de acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb op het lijf geschreven en de kinderen winnen sowieso al je hart. Houdt het dan maar eens droog...

Winnaar publieksprijs San Sebastian-filmfestival.

Een documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, die Nakache en Toledano vier jaar geleden maakten, ligt aan de basis voor de film van vanavond, hun meest persoonlijke tot nu toe.