Do 27 feb 2020 20:15  
 
 

  Poll
  6,58
 
  Regie
  Noah Baumbach
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2019
 
  Duur
  136'
 
  Met
  Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern e.a.
 

Zoals u weet zijn we niet zo geporteerd van Amerikaans drama, omdat dat in onze Europese ogen vaak te veel wordt aangedikt. Maar voor Marriage story moeten we een uitzondering maken, al was het maar om de meer dan voortreffelijk vertolkingen van Adam Driver en Scarlett Johansson. Beiden zijn dan ook genomineerd voor een Oscar voor hun hoofdrollen. Ook de film staat in de short list van de Oscarnominaties voor beste film en Laura Dern voor haar bijrol en er is méér.

Toneelregisseur Charlie en Hollywoodactrice Nicole waren gelukkig getrouwd, maar het huwelijk is eigenlijk voorbij. Aanvankelijk denken ze het nog zonder advocaten te kunnen regelen, maar het wordt steeds moeilijk om goed te overleggen als het gaat om de voogdij van hun zoon Henry van 8.

"Zorgvuldig houdt Baumbach oog voor beide kanten van het verhaal. Meer dan in zijn vorige films weet hij sympathie op te wekken voor zijn hoofdpersonen. En beter dan ooit vindt hij een balans tussen humor en tragedie: Marriage story is pijnlijk en ontroerend, maar ook scherp en geestig.