Do 09 apr 2020 19:45 u

Land - Jaar
  Nederland - 2016

Met
  Bezetting: Joanne Lunn (sopraan), Delphine Galou (alt), Christopher Watson (tenor), TomᚠKrál (bas), Andreas Wolf (Christus), Benedikt Kristjánsson (evangelist), Holland Baroque, het Nederlands Kamerkoor en het Roder Jongenskoor.

Concertmeester: Judith Steenbrink

Witte Donderdag is een mooie dag om de Matthäus Passion te gaan zien. Reinbert de Leeuw overleed eerder dit jaar op 81-jarige leeftijd en mede als eerbetoon aan hem zal Fanfare 'zijn' Passion vertonen. Cherry Duyns filmde de uitvoeringen van de Matthäus Passion op 20 en 21 maart 2016 in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Johan Sebastian Bach schreef het omvangrijke stuk in 1722 en het werd toen ook onder zijn leiding uitgevoerd. Het was in die tijd gebruikelijk dat dat ook maar een keer gebeurde. Pas veel later werd ingezien dat zelfs herhaalde uitvoeringen de moeite waren.

Omdat in Oudenbosch de traditie bestaat van uitvoeringen in de kapel van Saint Louis, die volgende jaar zal worden hervat, hebben we niet eerder tot een vertoning van de film besloten. Op de uitwijklocatie in Wouw zal dit jaar één uitvoering plaatsvinden op 8 april.

"Daar komt nog eens bij dat het geheel ook bijzonder fraai in beeld is gebracht. Dat gebeurt met rust en focus. Regelmatig blijft de camera een tijdlang hangen op een van de musici, de tenoren of op De Leeuw. Mooi om te zien is hoe De Leeuw volledig opgaat in het stuk en geen seconde bezig lijkt te zijn met nadenken over wat hij aan het doen is. De passie spat er simpelweg van af." (FilmTotaal)

Bijzonderheden
De pauze in de film valt samen met de pauze in het concert en de afwijkende aanvangstijd is 19.45 uur!

De trailer is van de filmvoorstelling van 2016. De getoonde data en locaties zijn van tóen. Kaarten bestellen via de getoonde links werkt daarom niet (meer).

Natuurlijk bent u van harte welkom bij Filmtheater Fanfare om de filmregistratie van dit concert op 9 april 2020 te komen bekijken. De kaarten daarvoor kunnen aan de kassa worden gekocht.