Do 16 jul 2020 20:15  
Di 21 jul 2020 20:15  
 

  Poll
  7,15
 
  Regie
  Frédéric Fonteyne, Anne Paulicevich
 
  Land - Jaar
  België - 2020
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Sara Forestier, Annabelle Lengronne, Noémie Lvovksy e.v.a.
 

Axelle, Conso en Dominique rijden elke dag in een busje, al kletsend en kibbelend over van alles en nog wat, vanuit Wallonië naar Roubaix net over de grens met Frankrijk. Zij zijn sekswerkers en hebben ieder zo hun eigen problemen: Axelle ligt in scheiding, Conso heeft een foute vriend en Dominique heeft een gezin met twee pubers te onderhouden; zij kunnen het verdiende geld goed gebruiken om rond te komen. Vriendinnen zijn ze niet echt, maar hun werk bindt hen wel. Dan valt er iets voor waardoor de band aanzienlijk hechter wordt.

Filles de joie was een van ónze favorieten op het IFFR en we dragen er graag aan bij dat de film door de onbedoelde omstandigheden van in de vergetelheid verdwijnt.

"Regisseurs Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich schakelen slim heen en weer van het perspectief van de ene naar dat van de andere vrouw. Zo bieden zij een inkijkje in hun leven, waarin ze grappen maken over hun cliënten, maar ook lijden onder vooroordelen en seksisme. Dankzij het levendige acteerwerk van Sara Forestier, Annabelle Lengronne en Noémie Lvovsky is het vooral een verhaal over vrouwelijke solidariteit." (catalogus IFFR)