Do 30 jul 2020 20:15  
Di 04 aug 2020 20:15  
 

  Poll
  7,70
 
  Regie
  Claude Lelouch
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2019
 
  Duur
  90'
 
  Met
  Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Marianne Denicourt, Monica Bellucci, Soho Rezanejad, Antoine Sire e.a.
 

Of u in een ver verleden of later op televisie Un homme et une femme (Gouden Palm in 1966) heeft gezien doet er niet echt toe, maar in die film speelden Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée de autocoureur Jean Louis Dudoc respectievelijk de weduwe van een stuntman Anne Gauthier, die elkaar ontmoetten op de school van hun kinderen, waarna dat leidde tot een innige en ontroerende romance.

Vijftig(!) jaar later laat dezelfde regisseur Claude Lelouch dezelfde Trintignant, inmiddels 89 en Aimée (88) elkaar in Les plus belles années d'une vie opnieuw ontmoeten en laat hij hun verhaal verdergaan.

Voormalig autocoureur Jean-Louis lijkt niet veel meer te kunnen dan het koesteren van zijn herinneringen, hoewel een beginnende dementie dat steeds lastiger maakt. Dan komt een van zijn dochters op het idee om hem weer in contact te brengen met zijn grote liefde van weleer en ondanks bedenkingen stemt deze toch in met een ontmoeting.

"Nu geen liefdesfilm over twee dolverliefde jonge mensen, maar een bitterzoet drama over Alzheimer, sterfelijkheid en herinneringen, weemoed en nostalgie." (de Filmkrant)