Do 08 okt 2020 20:15  
Ma 12 okt 2020 20:15  
 

  Poll
  8,32
 
  Regie
  Jan Komasa
 
  Land - Jaar
  Polen - 2019
 
  Duur
  116'
 
  Met
  Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna e.v.a.
 

Het op ware gebeurtenissen gebaseerde Corpus Christi is "een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans" aldus de persmap. De film was met een derde plaats een van de publieksfavorieten van het IFFR en werd naast meer dan 50 prijzen genomineerd voor een Oscar voor beste buitenlandse film (Parasite, 8,31 bij Fanfare, won die).

Jeugddelinquent Daniel is pas 20, maar weet al zeker dat hij priester wil worden. Vanwege zijn strafblad zal dat echter niet gaan. Hij grijpt zijn kans als hij tijdens een verlof per ongeluk wordt aangezien voor de priester die het dorp verwacht en waar de inwoners ook sterk naar uitzien, omdat de bevolking erg lijdt onder een onverwerkt trauma. Steeds beter past Daniel in zijn rol, maar natuurlijk ligt ook een ontmaskering voortdurend op de loer zeker als de vriendschap met de dochter van de strenge, wantrouwige koster steeds inniger wordt.

"Bartosz Bielenia is met zijn ijzige oogkleur en aangemeten uiterlijk van white trash letterlijk en figuurlijk geknipt voor dit dubbelspel, dat hij overtuigend speelt. Dat doet hij in een heerlijke 'Europese' regie van Jan Komasa, dat wil zeggen, in Hollywood-films lijkt alles logisch, hier gebeurt telkens het tegenovergestelde van wat je verwacht." (Dagblad van het Noorden)

Bijzonderheden
Let op! Tweede voorstelling op MAANDAG 12-10.

Halderbergse Cultuurmaand Thema 'Leermonument'