Do 15 okt 2020 20:15  
Di 20 okt 2020 20:15  
 

  Poll
  9,09
 
  Regie
  Mehdi Barsaoui
 
  Land - Jaar
  Tunesië - 2019
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri
 

In de zomer van 2011, kort na de Jasmijnrevolutie, hebben de westers ingestelde Fares en zijn vrouw Meriem het fijn. Samen met hun 11-jarige zoon Aziz vieren ze Fares' promotie met een verblijf in Tataouine in het zuiden van Tunesië. Als Aziz door een verdwaalde kogel in een vuurgevecht tussen leger en moslimterroristen gewond raakt, volgt een race tegen de klok, waarbij Fares en Meriem geconfronteerd worden met duistere praktijken rondom orgaantransplantaties en de sterk beperkende religieuze gebruiken in het land.

Un fils is niet alleen een familiedrama, maar ook worden enkele facetten van de Tunesische samenleving blootgelegd. De gebeurtenissen zullen gevolgen hebben, die zelfs in de rest van hun leven zullen doorspelen.

Hoofdrolspeler Sami Bouajila van deze indrukwekkende debuutfilm(!) van regisseur Mehdi Barsoui kreeg op het filmfestival van Venetië de prijs voor beste acteur en bij FbtS in Vlissingen eindigde de film met een 4,405 uit 5 op de 8e plaats van de publiekspoll.

"Het spannende regiedebuut over ouders die nadat hun zoon verongelukt van elkaar verwijderd raken, is inhoudelijk en technisch ambitieus." (de Volkskrant)

"Un fils bevat enkele melodramatische plotelementen maar concentreert zich vooral op de psychologie van de hoofdpersonages. Zij ondergaan een scala aan emoties die subtiel worden verbeeld, van intens verdriet tot machteloze woede." (NRC)