Zo 20 dec 2020 13:00  
 

  Regie
  Peter Wright
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2020
 
  Duur
  140'
 
  Met
  Francesca Hayward, Federico Bonelli, Lauren Cuthbertson, Gary Avis, Alexander Campbell e.v.a.
 

Het ballet De notenkraker in 2 bedrijven op muziek van Tsjaikovski werd in 1984 gemaakt door Peter Wright. Ondertussen is het een van de meest favoriete balletten, vooral rond de kerst, en daarom past de verfilming ervan uitstekend in ons programma.

Alle studenten van The Royal Ballet School nemen deel aan deze nieuwe versie, live opgenomen in The Royal Opera House. Natuurlijk zijn er de magisch groeiende kerstboom, de dans van de sneeuwvlokken en het prachtige pas de deux van de Suikerfee en haar prins, net als een nieuwe(!) gevechtsscène tussen de Notenkraker en de Muizenkoning en hun legers, gechoreografeerd door Will Tuckett.

"...een productie die zowel kinderen als volwassenen in de ban heeft gehouden sinds de eerste uitvoering door The Royal Ballet in 1984. Gecombineerd met Tsjaikovski's weelderige muziek en charmante ontwerpen van Julia Trevelyan Oman is dit een magisch ballet voor het hele gezin." (persmap)

Het is kerstavond en Herr Drosselmeyer, de goochelaar, neemt de jonge Clara mee op een fantasieavontuur waarin de tijd stil is blijven staan. De woonkamer van het gezin verandert in een geweldig decor en een magische reis voert hen door het Land van Sneeuw en het Koninkrijk der Snoep.

Bijzonderheden

Voorstelling op zondag!

Speciale ticketprijzen

  • Regulier € 15,00
  • Met Fanfarepas € 12,50
  • Vriend van... € 11,00
  • Kinderen € 6,00

Er zal een kleine onderbreking zijn van de voorstelling.