Do 19 aug 2021 20:15  
Di 24 aug 2021 20:15  
 

  Poll
  7,80
 
  Regie
  Jon M. Chu
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2020
 
  Duur
  143'
 
  Met
  Anthony Ramos, Corey Hawkins, Leslie Grace, Melissa Barrera, Olga Merediz, Daphne Rubin-Vega, Gregory Diaz IV, Stephanie Beatriz, Dascha Polanco, Jimmy Smits
 

Dit jaar geen slotfilm omdat we de hele zomer vertonen, maar aan deze musicalfilm verbinden we, als het kan, toch een hapje en een drankje. Lees in de Fanfare-nieuwsbrief hoe we de avond vormgeven. Kan dus ook nog zónder pauze met een nazit worden.

Washington Heights is een wijk in Upper Manhattan in New York waarvan de meeste bewoners in een hechte gemeenschap Zuid-Amerikaanse roots hebben en waar het zich dus allemaal afspeelt. We volgen enkele inwoners van die wijk waaronder bij voorbeeld Usnavi, die er een kleine supermarkt bestiert. Hij spaart voor zijn toekomst, droomt erover en zingt het soms uit.

In the Heights is de Broadway-musical met dezelfde titel, vertaald naar het grote doek en grotendeels ook opgenomen in de oorspronkelijke buurt. Ook al ben je geen liefhebber van het genre, je moet wel mee met de Zuid-Amerikaanse drive. Musicalmaker Lin-Manuel Miranda (muziek en songteksten) en regisseur Jon M. Chu werkten samen aan dit project en visten met precisie uit de grote Amerikaanse vijver van musicalsterren. Ook voor de andere disciplines, nodig bij zo'n enorme productie, werden grote namen aangezocht en dat is aan het eindresultaat goed te merken.

"Ze bestaan nog: films waarin de kleuren bijna pijn doen aan je ogen, overal spreekwoordelijke uitroeptekens achter staan, personages spontaan in zang en dans uitbarsten, hun verlangens uitschreeuwen en iedereen die het scherm bevolkt impulsief meedeint op dezelfde choreografie." (Algemeen Dagblad****)

"De afwisselende verhaallijntjes zijn flinterdun, maar voor liefhebbers van het genre is In the Heights een feest, vol bruisende, knap uitgevoerde, onweerstaanbaar positieve zang- en dansnummers." (VPRO-cinema****)
Bijzonderheden
Met pauze als het kan.