Do 07 okt 2021 20:15  
 
 

  Poll
  7,81
 
  Regie
  Lee Isaac Chung
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2020
 
  Duur
  115'
 
  Met
  Steven Yeun, Yeri Han e.a.
 

Deze week is het de beurt aan de winnaar van de Golden Globe voor beste internationale film, de jury- én publieksprijs bij Sundance én de Oscar en Bafta voor de beste vrouwelijke bijrol van Youn Yuh-jung, om weer eens met de grootste prijzen te beginnen.

Vader Jacob is er helemaal van overtuigd: de toekomst van het Koreaanse gezin Yi ligt niet in de stad en bij het werk in een kuikenverwerkingsbedrijf, maar in het landelijke Arkansas, want pas daar zal hij de 'American dream' waarmaken op een boerderij.

Maar dat zal niet eenvoudig zijn: financieel krijgt hij het eigenlijk niet rond en vanwege de hartafwijking van hun zoon David is er steeds de spanning als het kind zich maar net iets te veel inspant. En dan besluit onverwachts oma ook nog dat ze wel bij het gezin kan intrekken...

"Regisseur Lee Iscaac Chung baseerde Minari op zijn eigen familie-geschiedenis en daarin schuilt de kracht van de film. Minari is een film die in je hart kruipt." (de Volkskrant)

"Het drama blijft verder bescheiden, maar is bijzonder genuanceerd en poëtisch uitgewerkt, met precies de juiste mix van nuchter realisme en nostalgische verwondering." (VPRO-gids)