Do 24 feb 2022 20:00  
 
 

  Poll
  8,10
 
  Regie
  Phyllida Lloyd
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2020
 
  Duur
  98'
 
  Met
  Clare Dunne, Harriet Walter, Molly McCann, Ruby Rose O'Hara, Conleth Hil, Cathy Belton, Rebecca O'Mara, Ericka Roe, Ian Lloyd Anderson, Sean Duggan, Aaron Lockhart, Anita Petry e.a.
 

Het is voor distributeur DFW een ongebruikelijk kleine titel, maar daarom is het Brits-Ierse drama niet minder geschikt voor Fanfare's filmagenda.

Sandra is de moeder van twee jonge dochters uit een gewelddadige relatie. Het woningtekort doet zich ook in Ierland gelden en als ze haar man heeft verlaten is ze dakloos en mag ze van de sociale dienst voorlopig verblijven op een hotelkamer. Om haar kinderen toch een fijn thuis en een beter bestaan te bieden, is Sandra vast van plan om zonder enige ervaring, maar met de hulp van haar lieve vrienden, een eigen huis te bouwen in de tuin van de mevrouw waarvoor ze schoonmaakt. Door dat gulle aanbod zou het allemaal net moeten lukken. De problemen die haar ex, bij wie ze haar dochters liefst ver weg houdt, haar bezorgt moeten dan wel niet te veel roet in het eten gooien.

"Bescheiden film van de regisseur van Mamma Mia! (9,25) en The Iron Lady (8,74) zit vol sympathieke personages, urgente thema’s en ontroerende momenten." (VPRO-cinema)

"Na deze verhaalwending verandert Herself van een speelse, geëngageerde knipoog naar het sociaal-realistische werk van filmmaker Ken Loach, in een bij vlagen zoetsappige film die zo graag een publiekslieveling wil zijn en niemand voor het hoofd wil stoten." (de Filmkrant)