Do 03 feb 2022 19:30  
 
 

  Poll
  8,00
 
  Regie
  Adam McKay
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2021
 
  Duur
  139'
 
  Met
  Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett, Tyler Perry e.v.a.
 

Mogen we van start gaan met de grootste filmhit van de afgelopen maanden van Netflix? Dat doen we ook om aan te geven dat films op het grote doek vertoond moeten worden. Regisseur McKay heeft er een reeks aan grote namen voor bijeen gebracht, waarschijnlijk ook omdat de filmparabel verwijst naar de opwarming van de aarde, waarover ook de acteurs zich zorgen maken.

Kate Dibiasky, student astronomie, en professor dr. Randall Mindy komen er bij toeval achter dat een enorme komeet, "zo groot als de Mount Everest" op de aarde lijkt af te koersen. Natuurlijk vragen zij bij collega's na of dat klopt, maar als de waarschuwing overgebracht moet worden bij de president van de Verenigde Staten en haar(!) zoon en stafchef, lachen die het gevaar weg.

Nog zes maanden zijn er te gaan, maar (ook) de bevolking laat zich eerder leiden door de social media; wat is er in hemelsnaam nodig om de wereld omhoog te laten kijken?

"Don't look up is geestig, bij vlagen hilarisch: een absurdistische, zwartgallige satire in de traditie van Kubricks Dr. Strangelove. De ontkenningsgrap wordt niet te lang uitgemolken..." (NRC)