Do 31 mrt 2022 20:15  
 
 

  Poll
  7,48
 
  Regie
  Jane Campion
 
  Land - Jaar
  AustraliĆ« - 2021
 
  Duur
  128'
 
  Met
  Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons e.a.
 

(Ook) Jane Campion wilde het einde van de coronapandemie niet afwachten voor de presentatie van haar film en koos in eerste instantie voor Netflix. Maar The power of the dog is een film die het grote cinemascopedoek nodig heeft om over te komen. En daar voegen we dan de 12 Oscarnominaties nog eens bij. 30 jaar geleden won de regisseuse al meerdere Oscars en Bafta's voor The piano.

De broers Phil en George Burbank beheren anno 1925 gezamenlijk de familieranch in de Montanavallei in Nieuw-Zeeland, ondanks het feit dat ze totaal verschillend van aard zijn: de een is een heer, de ander een rauwe cowboy. Die ranch is de grootste van de buurt en is 'klassiek' georganiseerd: mannen maken de dienst uit en de moderniteiten worden buiten de deur gehouden.

De verhouding tussen de broers komt onder hoogspanning te slaan als George met de weduwe Rose op de proppen komt. Phil ziet die band niet zitten en wreekt zich op Rose en haar zachtaardige zoon Peter.

"Jane Campion heeft een van haar beste films gemaakt met The power of the dog, een onheilszwangere western met een griezelig sterke performance van Benedict Cumberbatch als een veehouder die de cowboydagen van weleer romantiseert" (de Filmkrant)