Do 21 apr 2022 20:15  
 
 

  Poll
  6,54
 
  Regie
  Mike Mills
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2021
 
  Duur
  108'
 
  Met
  Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann e.a.
 

Soms wordt de voortgang van het bestaan beïnvloed door een toevalligheid waarvan je de gevolgen nauwelijks kunt voorspellen. Dat zal radiojournalist Johnny beamen, want zijn leven kabbelt voort totdat zijn zus Viv hem vraagt om een tijdje op haar 9-jarig zoontje Jesse te passen, omdat zij voor diens vader moet zorgen, die kampt met een bipolaire stoornis.

Omdat Johnny werkt aan een project waarbij hij kinderen interviewt over hun dromen en de toekomst van de wereld en daarvoor rondreist tussen Los Angeles, New York en New Orleans, is hij gedwongen om zijn neefje mee te nemen en zich langzaam te ontwikkelen tot surrogaatvader.

Natuurlijk ontstaat er een warme band tussen kind en hulpvader, die kennismaakt met angsten, verwondering en wat al niet, wat met het vaderschap gepaard gaat.

"C'mon c'mon is een empathische, in prachtig zwart-wit geschoten roadtrip over het verwerken van persoonlijke trauma's en een ode aan de generatie van de toekomst, verankerd door drie opmerkelijke vertolkingen." (Film Fest Gent)