Do 26 mei 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,80
 
  Regie
  Simon Curtis
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2021
 
  Duur
  126'
 
  Met
  Maggie Smith, Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Joanne Froggatt, Michelle Dockery, Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye, Dominic West e.v.a.
 

Aan zowel de populariteit als de creativiteit van scenarist Julian Fellowes lijkt als het om het beroemde Britse huis gaat geen einde te komen.

Het is 1928 als het een drukte van belang is in Downton Abbey: familie en personeel willen allemaal aanwezig zijn bij het huwelijk van Tom Branson en miss Lucy Smith, de dochter van lady Bagshaw. Omdat het wat minder gaat met haar gezondheid woont de weduwe weer op Downton en als zij nadrukkelijk aan iedereen van de familie vraagt om aanwezig te zijn mét het bericht dat de familieadvocaat er ook zal zijn, zorgt dat wel voor de nodige onrust.

En zo zijn er natuurlijk nog wel meer verwikkelingen, boven én onder de trap: het idee van ene mister Barber, een filmregisseur, om zijn nieuwe stomme film op te nemen op Downton Abbey beroert al iedereen. Maar als de filmploeg neerstrijkt op het prachtige complex neemt de opwinding zo mogelijk nog veel grotere vormen aan… En dat is nog maar het begin van de natuurlijk weer prachtig vormgegeven - zij het verzonnen - geschiedenis van Downton Abbey.

Opvallende gegeven is zeker dat alle spelers weer present zijn, bekijk hierboven de acteurslijst maar. Het is overigens niet nodig om op de hoogte te zijn van alle ins en outs omdat er sowieso genoeg te bekijken en beleven valt.

"Downton Abbey: A new era zit boordevol vreugdevolle momenten, veel plezier en humor, tranen van vreugde en verdriet en een nieuw begin." (persmap)