Do 09 jun 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,50
 
  Regie
  Pedro Almodóvar
 
  Land - Jaar
  Spanje - 2021
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Penélope Cruz, Rossy de Palma, Milena Smit, Aitana Sanchez-Gijon e.a.
 

Niet alle films van de Spaanse regisseur Almodóvar zijn gemakkelijk verteerbaar, eerder was Volver (8,42), ook met Penélope Cruz, bij Fanfare te zien. Madres paralelas hoort bij het wat toegankelijker genre van de meester, die meestal dezelfde spelers vraagt voor zijn producties.

Twee vrouwen, Janis en Ana ontmoeten elkaar in het ziekenhuis, dat zij voor een controle bezoeken, omdat ze zwanger zijn. Allebei zijn ze alleenstaand en bij beiden was de zwangerschap ongepland. Janis is de oudere van de twee en zij is blij om de aankomende geboorte; Ana is jonger en bang en onzeker. De korte ontmoeting is het begin van een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.

Madres paralelas was de openingsfilm van het filmfestival van Venetië, waar Penélope Cruz werd onderscheiden als beste actrice.

"Madres paralelas is ook vintage Almodóvar in die zin dat de film opnieuw een eerbetoon is aan moeder" en "De plot is bijzaak. Dit is een film over liefde en onderlinge banden tussen moeders, over het doorgeven van liefde aan je kinderen, offers brengen en wederzijds respect." (Trouw)