Do 06 okt 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,21
 
  Regie
  Emmanuel Carrère
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2020
 
  Duur
  106'
 
  Met
  Juliette Binoche, Hélène Lambert, Léa Carne
 

De film is gebaseerd op de bestseller 'Le quai de Ouistreham' uit 2010 van Florence Aubenas, waarin het waargebeurde verhaal van die journalist en schrijfster wordt verteld. Om er achter te komen hoe het is om deel te nemen aan de wereld van arbeiders achter de schermen van de samenleving, stapte zij er zelf in en nam ze deel aan de lagelonensector.

Succesvol schrijfster Marianne gaat undercover om onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze reist af naar Ouistreham vlakbij Caen, solliciteert incognito bij een arbeidsbemiddelaar en gaat er aan de slag als schoonmaakster op de veerpont die nachtelijke overtochten tussen Frankrijk en Engeland maakt. Ze ontdekt er de wereld van de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van de harde werkers, die meestal zonder mededogen worden behandeld, maar ook de wereld van wederzijdse steun en solidariteit onder de lotgenoten.

Entre deux mondes was de openingsfilm van 'La Quinzaine des Réalisateurs' op het Filmfestival van Cannes en won de publieksprijs voor beste Europese film op het filmfestival van San Sebastián.

"De veelal niet-professionele actrices bieden Juliette Binoche uitstekend weerwerk." (persmap)