Do 20 okt 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,74
 
  Regie
  Anne de Clercq
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2022
 
  Duur
  111'
 
  Met
  Lies Visschedijk, Fedja van HuĂȘt, Dan Karaty, Elise Schaap, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, Anneke Blok, Dick van den Toorn, Noortje Herlaar, Eva Laurenssen, Roos Dickmann
 

Niet automatisch vertonen we de derde Soof omdat we de eerste twee (8,8 en 7,6) ook op het programma hadden. Soof 3 pakt het wat serieuzer aan, maar het verhaal blijft sprankelend.

Soof heeft het eindelijk allemaal op orde: haar restaurant Kooksoof loopt goed, de kinderen zijn groot en klaar om uit te vliegen en ze heeft dus alles, voor zover daar bij haar sprake van kan zijn, onder controle.

Maar dan dient zich toch enige dreiging aan: dochter Sascha belt vanuit India dat ze onverwacht sneller naar huis komt en ze voelt een knobbeltje in haar borst. Bovendien blijkt Sascha ook nog een onverwachte verloofde mee te brengen en de dokter heeft geen goed nieuws, waarover ze de familie liever niet bijpraat.

Zo op een rijtje gezet lijkt het allemaal dramatischer dan het in Soof 3 verloopt en zonder verder veel te verklappen beloven we een heerlijk slot van de film.

"Op het Nederlandse romkomschap, waar het altijd dringen is, blijft Soof een A-merk." (de Volkskrant ****) "Alle credits gaan naar de cast, met als stralend middelpunt Lies Visschedijk, die laat zien hoe je een heerlijke Nederlandse romcom moet maken. Vier sterren." (gids.tv)