Zo 23 feb 2014 14:00  
 
 

  Poll
  9,53
 
  Regie
  Barbara Bredero
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2013
 
  Duur
  78'
 
  Met
  Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Brent Thomassen, Hannah Hoekstra e.a.
 

JEUGDFILM

Wanneer we dit schrijven heeft Mees Kees op kamp al bijna 500.000 bezoekers gekregen, is hij dus ‘Platina’ en is het de best bezochte familiefilm van 2013. Veel van jullie zullen hem dus misschien wel een tweede keer willen gaan zien en dat kan.

De titel van de film zegt eigenlijk alles al: Mees Kees (eigenlijk is hij nog geen echte meester, maar is hij nog maar stagiaire) gaat met klas 6b en directrice Dreus op leerkamp. Maar al heel snel valt Dreus uit en staat Mees Kees er alleen voor. Als de tent is opgezet ziet hij er wel heel bijzonder uit en van het uitvoeren van het strakke schema (“Planning en Veiligheid!”) dat Dreus heeft opgesteld komt niet echt veel terecht. Maar spannend en leuk is het wel.

"Het is knap hoe Mees Kees op kamp in al zijn eenvoud ook weet te ontroeren." (de Volkskrant)

“Mees Kees op kamp is een prima vervolg op Mees Kees. Ondanks enkele heftige scènes barst de film van de gezelligheid, het plezier en de sympathieke personages. Tussen al dat plezier door leren de kinderen ook nog enkele nuttige lessen." (Moviescene.nl)

Heb je de site al eens bezocht? Op www.meeskees.nl lees je alles over de boeken en de makers daarvan én er is staat nieuws over de films.

Bijzonderheden
Ons leeftijdsadvies: alle leeftijden