Do 27 okt 2022 20:15  
 
 

  Poll
  7,96
 
  Regie
  Philip Barantini
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2022
 
  Duur
  95'
 
  Met
  Stephen Graham, Vinette Robinson, Alice Feetham, Jason Flemyng, Hannah Walters
 

Als eerste opmerking moet wel genoteerd worden dat het relaas van een toch wel behoorlijk chaotische avond in het restaurant van chef-kok Andy Jones in één take werd opgenomen. Je moet je er als kijker niet door laten afleiden, maar zo nu en dan beseffen dat de opname maar doorgaat mag wel.

Het is een erg drukke avond in het populaire restaurant in Londen en iedereen staat onder grote druk. Andy probeert het hoofd koel te houden, maar een onaangekondigd bezoek van de Voedsel- en Warenautoriteit bij de opstart van de avond ontbrak er nog maar aan. Als later op de avond ook nog een collega met een recensente voor de deur staat....

Boiling point werd met lovende kritieken ontvangen en kreeg vier BAFTA-nominaties (de Britse Oscars), die weliswaar niet verzilverd werden; laten we eerlijk zijn. De film wordt/werd op 6 oktober uitgebracht in ons land.

De film maakt ook goed duidelijk hoe hectisch het er in een restaurantkeuken toe kan gaan en al is er misschien sprake van enige opeenhoping, fascinerend is het zeker.