Do 03 nov 2022 20:15  
 
 

  Poll
  9,05
 
  Regie
  Bernard Campan en Alexandre Jollien
 
  Land - Jaar
  Zwitserland - 2022
 
  Duur
  92'
 
  Met
  Bernard Campan, Alexandre Jollien, Thipaine Daviot, Julie-Anne Roth e.a.
 

Volledig onverwacht was het succes van het Zwitserse(!) Presque op Film by the Sea in september. Met een 4,45 (uit 5 natuurlijk) was de film op één na net niet de speelfilm met de allerhoogste publieksscore.

Igor van 40 heeft weliswaar een lichamelijke beperking, maar hij woont zelfstandig, bezorgt op zijn driewieler de biologische groenten van een buurtwinkel en komt regelmatig verrassend filosofisch uit de hoek.

In Lausanne is begrafenisondernemer en verstokt vrijgezel Louis van 58 verknocht aan zijn beroep en kan maar niet met pensioen.

De twee 'ontmoeten' elkaar als Louis een lichte aanrijding met Igor veroorzaakt en zich daarna verantwoordelijk voelt voor de nazorg. Die wil dan al snel vrienden worden met de immer wat stresserige Louis, maar dat hoeft nou ook weer niet, vindt die.

Als Louis het lichaam van een oude vrouw naar Frankrijk moet brengen, volgt een bijzondere roadtrip met een lijkwagen, waarbij de mannen er achter komen dat ze het uitstekend met elkaar kunnen vinden en draait het uit op een heel bijzondere reis.

Presque is in Nederland nog niet uitgebracht, zelfs een eventuele datum is nog niet bekend en toch kunt u, als een festivalervaring, de film al bekijken bij Fanfare. Met dank aan distributeur Cinéart.