Do 08 dec 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,43
 
  Regie
  Jean-Pierre en Luc Dardenne
 
  Land - Jaar
  BelgiĆ« - 2021
 
  Duur
  88'
 
  Met
  Pablo Schils, Mbundu Joely, Tijmen Govearts, Alban Ukaj e.a.
 

Met Tori et Lokita wijken de Luikse broers Dardenne niet af van hun gebruikelijke opzet om misstanden in onze samenleving aan de kaak te stellen. Deze keer wordt de harde werkelijkheid van het vluchtelingenleven van de uit Afrika afkomstige Tori en Lokita in beeld gebracht. Ze zeggen broer en zus te zijn om gemakkelijker aan een verblijfsvergunning voor beiden te komen, maar worden in afwachting op diverse manieren uitgebuit. "De chemie tussen Pablo Schils en Joely Mbundu is fenomenaal en laat niemand onberoerd" (persmap)

De Dardennes wonnen onder meer al twee keer de Gouden Palm van Cannes met Rosetta en L'enfant en dit jaar werden ze bekroond met de 'Prix du 75e Festival de Cannes'.

"Je hart breekt, zo mooi is het Italiaanse liedje dat Tori en Lokita samen zingen, om de sfeer in een restaurant er een beetje in te krijgen. Alla fiera dell'est zingen ze, alsof ze nooit anders hebben gedaan". (Trouw)


Bijzonderheden
In het kader van de Dag van de mensenrechten en in samenwerking met de Amnesty-groep Roosendaal/Halderberge. Namens de groep vertelt Leo Coret vooraf kort iets over de groep.