Do 15 dec 2022 20:15  
 
 

  Poll
  8,32
 
  Regie
  Rodrigo Sorogoyen
 
  Land - Jaar
  Spanje, Frankrijk - 2022
 
  Duur
  137'
 
  Met
  Denis Ménochet, Marina Foïs, Luis Zahera
 

Een Spaanse film met een Frans én een Nederlands tintje. Regisseur Rodrigo Sorogoyen baseerde zijn scenario, dat hij samen met Isabel Peña schreef, op het waargebeurde verhaal van een Nederlands echtpaar dat in 2010 in Spanje een bio-boerenbedrijf wilde opzetten. Hij koos ervoor een Frans acteurskoppel te vragen.

Antoine en Olga runnen zoals gezegd een biologische boerderij, ergens in Galicië, Noord-Spanje. Ondanks hun pogingen om opgenomen te worden in de lokale gemeenschap worden ze niet echt vertrouwd. Als zich dan ook nog een meningsverschil over de bouw van een windmolenpark opdoet, zijn de rapen gaar en gaan met name de broers Xan en Lorenzo er alles aan doen om het echtpaar weg te krijgen.

"Hoe prachtig het landschap er ook is, Las Bestias schetst geen fraai beeld van het Spaanse platteland. De droom van een simpel bestaan in de natuur spat volledig uiteen, in een knappe, zinderende thriller die ondanks alles geen monsters kent, alleen maar vechters en verliezers." (de Volkskrant)