Zo 05 jan 2014 14:00  
 
 

  Poll
  9,00
 
  Regie
  Arild Østin Ommundsen
 
  Land - Jaar
  Noorwegen - 2013
 
  Duur
  71'
 
  Met
  de Nederlandse stemmen van Finn Poncin, Marijn Klaver, Nicoline van Doorn, Louis van Beek e.a.
 

JEUGDFILM

Aan het begin van de Kerstvakantie kozen we voor een film voor ‘alle leeftijden’, aan het eind van die vakantie komen de wat jongere kinderen weer eens apart aan de beurt.

Knoester is een pratende tak en Waar is Knoester is al de derde film die over hem en zijn beste vriend Junior is gemaakt. De boeken van Anne-Cath. Vestly vormen de basis van de verhalen.

Nadat Junior met de hele familie is verhuisd zijn zijn ouders wel een beetje ongerust omdat de jongen nog geen nieuwe vriendjes heeft gemaakt. Maar Junior vermaakt zich prima met Knoester, de kinderen op straat pesten maar. Het is natuurlijk wel paniek in de tent als Knoester ineens kwijt raakt. Bij zijn zoektocht naar de tak vindt Junior in het park zomaar een baby. En dan heeft Junior een heel ander probleem erbij om op te lossen.

“Waar is Knoester heeft een groot Astrid Lindgren-gehalte, dat bij de jonge kijkertjes ongetwijfeld in de smaak zal vallen. Al is het maar omdat een magisch, computergeanimeerd stuk hout de hoofdrol speelt." (Filmtotaal)

Bijzonderheden
Ons leeftijdsadvies: van 3 t/m 6 jaar