Do 21 sep 2023 20:15  
Ma 16 okt 2023 14:00  
 

  Poll
  9,16
 
  Regie
  Chris Foggin
 
  Land - Jaar
  Verenigd Koninkrijk - 2023
 
  Duur
  108'
 
  Met
  Rory Kinnear, Hugh Bonneville, Joel Fry
 

Opnieuw vond een regisseur de inspiratie voor een film in een waargebeurd voorval. Daarnaast is het ook echt wel iets wat je uit het Verenigd Koninkrijk durft te verwachten, waar filmers graag dicht bij de lokale bevolking willen staan.

Dave Fishwick komt dan wel uit de arbeidersklasse van het Britse dorpje Burnley, hij heeft het in ieder geval zo ver geschopt dat geld geen probleem meer voor hem is. Dat weerhoudt hem er bij voorbeeld niet van om 'thuis' nog steeds mee te doen met de karaokeavonden in het dorp. Zijn roots is hij dus niet vergeten en hij gaat zich inzetten om een kleinschalige bank op te richten, speciaal bedoeld om lokale bedrijfjes de mogelijkheid te bieden door te groeien. Feit is echter dat de elites van de Londense financiƫle instellingen 'enige' moeite daarmee hebben omdat al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning werd verstrekt. Samen met de jonge advocaat Hugh is Dave niet van plan snel op te geven.

"In tijden van graaiflatie is het verfrissend om mensen te zien strijden voor de gemeenschap in plaats van voor de winst." (de Filmkrant)