Do 26 okt 2023 20:15  
 
 

  Poll
  7,31
 
  Regie
  Thomas Lilti
 
  Land - Jaar
  Frankrijk - 2023
 
  Duur
  101'
 
  Met
  Vincent Lacoste, François Cluzet, Adèle Exarchopoulos, Louise Bourgoin, Bouli Lanners e.a.
 

Un métier serieux is gemakkelijk in een paar woorden samen te vatten: het leven op een middelbare school in Frankrijk. De overeenkomsten met de omstandigheden in ons land zijn uiteraard evident.

Mede onder druk van zijn ouders accepteert student Benjamin een baan als invallend docent wiskunde. Hij is er niet in geslaagd om een studiebeurs te bemachtigen en hij moet wát om zijn studie te kunnen bekostigen.

Dat de school in kwestie in een buitenwijk van een stad het moeilijk heeft en zelfs gevaar loopt om gesloten te worden helpt niet echt. Opnieuw maken we kennis met een groep toegewijde werkers, die zich inzetten voor de belangen van de leerlingen en die van de school.

Un métier serieux zal pas op 4 januari worden uitgebracht in ons land, maar is dus nu al bij Fanfare te zien met dank aan distributeur Cherry Pickers.

"Het geheel wordt opgediend door een prachtige score van de ongelooflijke cast. Met zulke namen zou het moeilijk zijn geweest om te missen, maar de verbluffende entree van François Cluzet in zijn eerste optreden op het witte doek is het vermelden waard. Het is hilarisch en bewijst dat de acteur nog niets van zijn geweldige talent verloren heeft." (sortiraparis.com)