Do 02 nov 2023 20:15  
 
 

  Poll
  8,43
 
  Regie
  Celine Song
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2023
 
  Duur
  106'
 
  Met
  John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo
 

Nora en Hae Sung zijn meer dan jeugdvrienden in Zuid-Korea, maar hun werelden scheiden als Nora's familie naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en komen ze elkaar op internet weer tegen en mijmeren al snel over een weerzien, maar daar blijft het bij. Weer twaalf jaar later is Nora getrouwd en komt het toch tot een hereniging met haar jeugdliefde, als die haar opzoekt in New York.

Debuterend regisseur en toneelschrijver Celine Song gaat in Past lives op zoek naar de toevalligheden van het lot en de liefde. Er is zo’n dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en hoe het had kunnen zijn.

Past lives was de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en van Sundance. Bij de Hollywood Critics Associasion kreeg de film de prijs voor beste independent film en Greta Lee werd als beste actrice gevierd.

"De relatie van Nora en Hae Sung is in alle opzichten realistisch, geen filmliefde zoals je die vaak ziet in traditionele romantische films maar echte menselijke gevoelens. Je kunt je erin herkennen, het is zorgzaam en kalm. Prachtige personages die voelen en reageren als levensechte mensen." (defilmrecensent.nl)