Do 09 nov 2023 20:15  
 
 

  Poll
  7,32
 
  Regie
  Tina Satter
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2023
 
  Duur
  85'
 
  Met
  Sydney Sweeney, Josh Hamilton
 

Zelf zijn we geen fan van de (meeste) films uit de Verenigde Staten. Wanneer we zwichten, moet het wel een bijzondere reden hebben zoals de fenomenale rol van Sidney Sweeney.

Reality Winner, ergens in de twintig, is gewoon gewoon: ze is gek met haar huisdieren, houdt van reizen, instrueert yoga en CrossFit en onderhoudt beperkt haar volgers op de sociale media.

Als Reality op 3 juni 2017 thuiskomt, treft ze daar twee FBI-agenten aan die haar met een toenemende druk aan een ondervraging onderwerpen. De functionarissen horen haar uit over haar voormalige werk bij de inlichtingendienst van de luchtmacht. Het duurt wel even tot zij erachter komt dat zij verdacht wordt van het lekken van een geheim document over de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016.

Het stoort niet, maar het verbaast je wel, om te weten dat veel van de dialogen letterlijk uit het originele FBI-transcript komen. Evenmin dat ├ęchte geluids- en beeldopnames van het gebeuren in de film zijn opgenomen. Het verhoor duurde in werkelijkheid zelfs meer dan 2 uur, nog flink langer dan de film.

"Pittig detail: het document waarover het allemaal gaat is nadien in de Senaat gebruikt als officieel stuk in een debat over de Russische inmenging tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016." (concertnews.be)