Do 30 nov 2023 20:15  
Ma 04 dec 2023 14:00  
 

  Poll
  8,39
 
  Regie
  Joren Molter
 
  Land - Jaar
  Nederland - 2023
 
  Duur
  86'
 
  Met
  Micha Hulshof, Jarne Heylen, Joël in 't Veld
 

Het is hoog tijd voor een boekverfilming (van de gelijknamige bestseller van Jaap Robben) van vaderlandse bodem. Regisseur Joren Molten wilde voor de hoofdrol per se een acteur met een lichamelijke beperking, zodat die wat dat betreft niet gespeeld hoefde te worden.

Tijdens de zomervakantie moet Brian voor zijn verstandelijk gehandicapte, spastische halfbroer Lucien zorgen; de instelling waar Lucien verblijft wordt gerenoveerd en vader Maurice haalde hem daarom naar zijn caravan op een soort woonwagenkamp. Maurice is vaak onderweg voor klusjes, maar beloofde dat ze na de vakantie naar een gewone woning zullen verhuizen. Het verblijf op het kamp, ergens in de grensstreek met België, verloopt daardoor voor beiden helemaal anders dan verwacht. Brian had zich voorgesteld de hele zomer te kunnen racen op zijn quad en Lucien zou misschien beter in een alternatieve inrichting zijn geplaatst.

"Er is bijzonder veel chemie tussen de acteurs, die vaak aan een blik genoeg hebben om een bepaalde sfeer neer te zetten. Bovendien laat Molter opnieuw zien dat hij in staat is aandoenlijke scènes te regisseren mét dramatisch effect." (de Filmkrant)