Do 07 dec 2023 20:15  
 
 

  Poll
  8,82
 
  Regie
  Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2023
 
  Duur
  120'
 
  Met
  Annette Bening, vier keer genomineerd voor een Academy Award) Jodie Foster vriendin (tweevoudig Academy Award winnares) e.a.
 

Natuurlijk kunnen Elizabeth Chai Vasarhelyi en Jimmy Chin hun 2 documentaires Free Solo (8,90) en The Rescue (9,50) niet overklassen, maar met Nyad zochten ze wel weer naar extreme omstandigheden en opnieuw naar een waargebeurde geschiedenis om die met Nyad naar een speelfilm om te bouwen.

Diana Nyad is een topatlete met marathonzwemmen als specialiteit. Ze heeft op 23-jarige leeftijd al eens een mislukte poging ondernomen om de 110 mijl (meer dan 160 kilometer, de ‘Mount Everest’ onder de zwemtochten) tussen Cuba en Florida non-stop zwemmend te overbruggen. Na een carrière als sportjournalist wil ze op haar 60ste(!) alsnog proberen om als eerste de martelgang te volbrengen. Behalve de gigantische afstand speelt ook nog mee dat er haaien zwemmen in het gebied en dat iedereen in haar omgeving het haar ten stelligste afraadt. Uiteindelijk wil onder anderen haar beste vriendin en coach Bonnie Stoll wel meewerken.

Gebaseerd op de memoires 'Find a Way' van Diana Nyad.