Do 10 mei 2018 20:15  
 
 

  Poll
  8,26
 
  Regie
  John Caroll Lynch
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2017
 
  Duur
  88'
 
  Met
  Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston, Ed Begley jr., Tom Skerritt e.a.
 

In een ver verleden maakten we kennis met Harry Dean Stanton in Paris Texas (9,21) van Wim Wenders uit 1984, een film die Fanfare in 2014 in een nieuwe gedigitaliseerde versie vertoonde. Stanton speelde overigens al vanaf 1956 en Lucky werd zijn laatste, pakweg 100ste of daaromtrent, omdat hij op 15 september 2017 overleed.

Lucky is een nukkige, kettingrokende, oude maar levendige 90-jarige en iedereen kent hem in het bloedhete kleine stadje midden in de woestijn van Arizona: altijd in spijkerbroek met cowboylaarzen daaronder. Hij kletst wat met dorpsgenoten of passanten (David Lynch, die zijn schildpad is verloren), kijkt naar een spelshow op tv of lost een puzzeltje op, want vandaag staat er niets op de agenda. Dat was gisteren trouwens ook niet het geval en morgen zal het niet anders zijn. Toch maakt Lucky zich zorgen, omdat hij merkt dat ook zijn leven eindig zal zijn...

"Eenvoudige maar betekenisvolle gesprekken met zijn arts en met een oud-marinier die hij ontmoet in de diner. Bovendien gaat Lucky over de schoonheid en de poëzie van het alledaagse" en "Lucky is bovenal de showcase én het hartverwarmend afscheid van de geweldige Harry Dean Stanton." (Cinemagazine)