Do 24 mrt 2016 20:15  
 
 

  Poll
  7,52
 
  Regie
  Alejandro González Iñárritu
 
  Land - Jaar
  Verenigde Staten - 2015
 
  Duur
  156'
 
  Met
  Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, Lukas Haas e.v.a.
 

Veel van het werk van regisseur Iñárritu hebben we naar Oudenbosch gehaald: Babel, Biutiful en vorig jaar nog Birdman. En tóch was de vertoning van The revenant niet vanzelfsprekend, want Iñárritu maakte deze keer vooral een bijzonder spectaculaire avonturenfilm en die zie je niet zo vaak in het filmtheater. Maar zo’n uitstapje is wel leuk om te maken. Dan nog afgezien van de breed uitgemeten waardering in alle media, waar het 5 sterren regende. Let op de duur van de film, al vliegt de tijd.

Avonturier Hugh Glass wordt een overlevingstocht opgedrongen als hij, na een gevecht met een grizzlybeer, voor dood wordt achtergelaten tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis. Het is nota bene een strenge winter en het, op waargebeurde feiten gebaseerde, verhaal speelt zich af in de 19e eeuw.

"Hollywoods golden boy Iñárritu heeft het begrip boekverfilming voorzien van nieuw elan, The revenant kijkt weg als een perfect geschreven roman. Zijn vermogen om barre omstandigheden en natuurlijke elementen op realistische wijze over te brengen is ongekend." (filmpjekijken.com)

"Los van de Oscars is The revenant een magnifieke film, die ondraaglijk intense actiescènes afwisselt met poëtische, verstilde natuurscènes. The revenant is een onvergetelijke trip en een van de mooiste bioscoopervaringen van dit jaar." (nu.nl)

"Gelauwerd cameraman Lubezki filmde met natuurlicht en laat de acteurs stoomwolken in zijn lens wasemen. Het maakt The revenant tot een bijna fysieke onderdompeling in een wereld van modder, bloed en ijs, waar kou tot het bot snijdt." (NRC)