Do 17 aug 2023 20:15  
 
 

  Poll
  6,92
 
  Regie
  Greta Gerwig
 
  Land - Jaar
  VS - 2023
 
  Duur
  114'
 
  Met
  Margot Robbie, Ryan Gosling, America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman, Will Ferrell, Hari Nef, Emma Mackey, Alexandra Shipp, Kingsley Ben-Adir
 

Dat de tegelijk uitgebrachte films Barbie en Oppenheimer het 'aardig' zouden doen was wel te voorspellen, maar de hectiek die er rondom die titels is ontstaan heeft de volledige filmwereld erg blij gemaakt. En dan hebben we het nog niet eens over de merchandising rondom de eerste titel. Over twee weken de andere zomertopper, maar eerst Barbie.

Het kleurrijke, in ieder geval wat roze betreft, Barbieland lijkt de eigenlijk onmogelijke, perfecte wereld, als je tenminste niet in een existentiële crisis verkeert. Want dat is de reden dat Barbie een kijkje wil nemen in de echte wereld en daar komt ze er achter dat er naast de lol van het leven ook wel wat werk te verrichten valt om gelukkig te zijn.

Schrijver en regisseuse Greta Gerwig kennen we van Little women (7,97) en Margot Robbie (Barbie) uit I, Tonya (7,66). Ryan Gosling (Ken) was bij Fanfare eerder te zien in La la land, om maar een paar feiten te memoreren. De Oscars en nominaties voor die prijs vliegen je om de oren als je verder zoekt.